Terug naar het begin van De bouw van mijn Vripack 1150 AK motorkotter ms Roboot. Wetenswaardigheden over de bouw van mijn schip. Met foto's, technische tekeningen, een werkplaatsmanual met werkplaatsinstructies en het mariniseren van een DAF DF 615 dieselmotor. Terug naar het begin van De bouw van mijn Vripack 1150 AK motorkotter ms Roboot. Wetenswaardigheden over de bouw van mijn schip. Met foto's, technische tekeningen, een werkplaatsmanual met werkplaatsinstructies en het mariniseren van een DAF DF 615 dieselmotor. Terug naar het begin van De bouw van mijn Vripack 1150 AK motorkotter ms Roboot. Wetenswaardigheden over de bouw van mijn schip. Met foto's, technische tekeningen, een werkplaatsmanual met werkplaatsinstructies en het mariniseren van een DAF DF 615 dieselmotor.
         
Terug naar de beginpagina van deze website. Naar het Gastenboek van ms Roboot Links en contacten van ms Roboot. Alle aanbiedingen op een rijtje.
 
ZELF BOUWEN
 
Inleiding.
Wat voor 'n schip wil ik bouwen.
Op zoek naar een geschikte bouwplaats.
U bevindt zich in dit hoofdstuk.
Als alles gesorteerd is kan het bouwen beginnen.
Als het vlak in elkaar zit moet het eerst waterpas gezet worden.
Dan kunnen de volgende huidgangen erop.
Na de huidgangen volgen natuurlijk het gangboord en de opbouw.
Het maken van de kiel en het roer.
Het hele casco aflassen.
Als het casco bijna klaar is.
Inbouw en montage van technische componenten.
Het omrekenen van eenheden.
Het intimmeren en plaatsen van het sanitair.
Het tewaterlaten en testen van het schip.
Een compleet handboek met werkplaats instructies van de DAF DF 615.
-
HET MINIMAAL BENODIGDE GEREEDSCHAP
 
Met de huidige platenpakketten voor zelf te bouwen schepen is vooraf al veel moeilijk en zwaar werk gedaan. Omdat alle plaatstalen onderdelen computergestuurd op maat autogeen- of plasma-gesneden zijn, hoef je zelf niet nog vaker met zware staal-platen te sjouwen en deze uit te snijden met gereedschappen zoals een snijbrander of een zware knipschaar.

De minimale gereedschappen die je nodig hebt zijn:
• een goede hamer;
• een viertal wat zwaardere lijmtangen;
• een paar hijsbanden;
• een grote blokhaak;
• een klosje metselkoord;
• een goede rolmaat;
• een goed Mig-Mag lasapparaat; en
• een haakse slijper.

Dit hoeven niet al te zware gereedschappen te zijn zolang je de belasting die deze machines mogen hebben maar respecteert, dit geldt ook voor de lasmachine. Er kan volstaan worden met een goede Mig-Mag lasmachine op 220 volt.